Hallowed Be Thy Name

Mivel is lehetne jobban megkoronázni egy szombati munkanapot, mint a fárasztó robot után lehuppanni a fotelba, kinyitni az italszekrényt, elkortyolni valamit a zimankóra tekintettel, majd vasárnap reggelig aludni? Hát Manchester United meccset nézni 18.30-tól. Vagy mégsem? Ma este kiderül, ugyanis a Vörös Ördögök délre utaznak a Szentek otthonába, vendéglátónk a Southampton.

A döcögősre sikerült november után a csapat előtt újabb bizonyítási lehetőség adódik, egy erős decemberrel ugyanis sikerülhet elodázni néhány hónappal a BL-ről való lemaradás matematikai esélyeit. A Young Boys leverése és a BL csoportból való valószínű továbbjutás bagatell motivációnak tűnhet az elkövetkező időszakra, de mutassatok valami más pozitívumot a csapat háza táján. Na ugye!

A Soton jelen pillanatban az utolsó előtti helyen bukdácsol, idén 2 darab meccset sikerült megnyerniük, ha őket sem verjük meg december 1-én, akkor nagyon bosszantó időszak elé nézünk. Tekintettel azonban arra, hogy az egy ponttal előttünk lévő Everton a Poolal játszik, az előrelépegetéshez elengedhetetlen lenne az ennyire egyértelmű meccsek behúzása. Mármint mondhatják ezt azok, akik még tudnak lelkesedni a meccseink előtt, és őszintén meg tudnak lepődni, amikor 90 percig a futball helyett egy mouball meccset közvetít a Spíler.

A másik oldalról persze a győzelem hiánya újabb szög lehet managerünk gondolatbeli koporsójába, a probléma csak az, hogy azzal a mennyiségű szöggel, amit eddig már bevertek abba a bizonyosba, egy új stadiont is fel lehetett volna húzni. Akármelyik oldalról is közelítjük meg, az év végi hajtásra rákanyarodva vízválasztó lehet ez a meccs. Legutóbbi 4 PL meccsünkön egyébként kétszer sikerült megverni a Southamptont két döntetlen mellett, az utolsó győztes meccsen Lukaku egyedüli találatával felülkerekedve.

Azt, „hogy mire számítsunk este”, egy újabb típusú játék címén már levédette a Szerencsejáték Zrt., eddig egyelőre azonban azok nyertek, akik ki sem töltötték a szelvényt, így pontosan megjósolták az eddigi meccseink menetét. Azt viszont tudjuk, hogy sérülés miatt se a megtáltosodott Lindelöf, se az antitáltos Sanchez nem lép majd pályára, így a támadóhármast a következőre prognosztizálom:

A meccs tehát este fél hétkor kezdődik, addig pedig mindenkinek kitartást a melóban, illetve a zh időszakra való felkészülésben!