Krówka-day

Azok után, hogy kedden Ole taktikusan úgy döntött, ideje inkább a PL-re koncentrálni és okosan kiesett a kettős terhelést jelentő BL-ből (csicska bárszások meg úgy örültek, mintha legalább összejött volna nekik egy Premier League 6. hely), sorsdöntő mérkőzés vár a Manchester Unitedre, méghozzá az Everton ellen.

A bajnokság hajrájához érkeztünk, és ugyan az utóbbi időben bőven kijutott a szar teljesítményekből és a gyenge meccsekből, egy utolsó kapálózás még a döglött lovakból is ki szokott jönni. Öt mérkőzéssel a vége előtt a matematika, a statisztika és egyéb, elsősorban a játékot élvezni kívánó szurkolókat relatíve hidegen hagyó kurzusok szerint a Manchester United esélyei a jövő évi Bajnokok Ligája indulást jelentő legalább 4. hely elérésére meglehetősen gyengék, ráadásul Solskjaer szezonközi véglegesítése sem nyerte el mindenki tetszését, így már csak azért is lenne szerencsés egy mai győzelem, hogy ha csak pár napra is, de enyhüljön a pártosodás.

Ami a két csapatot illeti, egyik félnek sem lesz könnyű megtalálni azt az extra motivációt, amivel letarolhatná a másikat. Az Everton a 9. helyen, 1 pontra a 7. és 1 pontra a 10. helytől gyakorlatilag a teljes szezonvégi érdektelenségben tanyázik, míg a United az utóbbi idők sorozatos pofonjai és a fél lábbal (nyelvvel) már más csapatoknál  kopogtató játékosok miatt lesz nehéz helyzetben a mentális felkészültség tekintetében. Így a meccs egy jó indikátora lehet Solskjaer pedagógiai és man management képességeinek, ugyanis egy ismét csak sétálgató Pogbáról és egy fejben a szerződésekkel foglalkozó keretről már az első pár percben egyértelmű lesz, mennyire sikerül komolyan venniük az ellenfelet és önmagukat.

A formákat illetve az Everton áll jobban, míg ők legyőzték a Chelsea-t és az Arsenalt, a mi formánk jóval inkonzisztensebb, a mutatott játék pedig egyre inkább kezdi a szezon első felében produkáltakat imitálni.

Sérültek terén nem állunk rosszul, Herrera akár játékra kész is lehet mára, Bailly és Valencia akik még nem bevethetőek, így szinte a teljes kerettel állhatunk ki (- Shaw, aki eltiltott), ami ismét megmutathatja, hogy mely játékosoknak lehet keresnivalója a következő szezon csapatában, és kik azok, akiknek a fizujával már nem kell foglalkoznia a bérszámfejtő osztálynak.

Amennyire nehéz lesz a játékosoknak megtalálni a motivációt és a kellő koncentrációt, ugyanez lesz igaz a szurkolókra is, akik egy része Ole hivatalos kinevezése óta kezdenek visszaesni a Mourinho-éra legsötétsebb demotivált nihilista gödrébe. Jelentem, én még nézem a meccseket, így a világvégét hivatalosan is elnapolhatjuk.

A meccset, ha minden igaz, a Digi adja, úgyhogy patakvadászatra fel, jó szurkolást!