Roncsderbi a negyedik helyért

Elérkezett a végjáték. A színes egyenruhába öltözött, szebb napokat látott hősök depressziósan lézengenek. Régi dicsőségüknek már nyoma sincs, úgy tűnik, végleg elbuktak, és már a csapat fele is csak lélekben van jelen.

Nem, ez nem az Endgame, csak a United szezonfináléja. Már csak három meccs van hátra, és a riválisok balfaszkodásának köszönhetően még mindig élnek a top 4-es álmaink (igen, ezt a mondatot leírni is olyan szar, mint olvasni.) Most következne az a rész, ahol részletesen kielemezzük mágnestáblán, GIF-ben és taktikai rajzok tucatjain, hogy mi ment félre március óta, de egyrészt a prolicenszt még nem tudtuk megszerezni, ezért nincs jogunk beleokoskodni az igazi szakértők dolgába, másrészt ez már senkit nem érdekel.

Le kell zárni minél előbb a José-korszakot, az elmúltnyolchatévet, kiszórni a selejtet, és tiszta lappal indítani augusztusban. Hogy az Ole-projekt sikeres lesz-e, az nem ezen a három meccsen fog eldőlni. Nyilván nem mindegy, hogy a következő szezonban szerda-szombat vagy csütörtök-vasárnap ritmusban játsszunk, de az elmúlt hetek leolvadása után senkit nem bíztatnánk arra, hogy kezdjen el reménykedni a csodában. A helyes szurkolói taktika: készülni a legrosszabbra, és örülni a váratlan Lukaku-duplának.

Klasszikus cripple fight a top 4-ért

A tények:

  • noha szurkolói igény talán mutatkozna rá (lásd a szavazásunkat), és még védhető húzás is lenne, mesterünk kijelentette, hogy nem fogja padra ültetni a legrosszabb unitedes korszakát élő De Geát.
  • Jones és McTominay a City elleni meccs után lehet, hogy a mait is kihagyják. Egyik szemünk sír.
  • Herrera valószínűleg visszatér a „sérüléséből”, amit onnan is lehet sejteni, hogy már a klub instáján is meglebegtették ezt az opciót. A baszk már fél lábbal Párizsban, de most, hogy eldőlt (?) a jövője, talán képes lesz a játékra koncentrálni. Szükségünk is lenne rá, mert legutóbb akkor emlékeztettünk klasszik unitedes csapatra, amikor ő is a pályán volt.
  • a Chelsea-nél Hudson-Odoi biztos nem lesz, Kante is kérdéses, de Rudiger visszatérésével lehet számolni. Nem mintha ne lenne mindegy, mert amíg van egy Hazard-uk, aki ilyesmiket csinál azon az oldalon, ahol mi egy Youngot tudunk felmutatni…

Értelmetlen statok:

  • 1957 óta először nyerhetnénk 3 egymást követő hazai meccsen a Chelsea ellen.
  • Viszont a kettes számú Olaj Kompánia vert meg bennünket a legtöbbször a PL-ben (18-szor).
  • Hatszor nyertek az Old Traffordon, hat különböző menedzserrel.
  • 1962 októbere óta nem produkáltunk ilyen mélyrepülést, akkor veszítettünk el utoljára 9-ből 7 meccset.
  • Utoljára Moyes alatt, 2014-ben veszítettünk el két hazai meccset zsinórban. Nem most kéne ezt a hagyományt folytatni.
  • 1992 novemberében történt meg utoljára, hogy lehoztunk 3 meccset rúgott gól nélkül.
  • Utoljára McTominay talált be akcióból – 527 perce.
  • 1970-ben 16 meccsen át tartott a clean sheet-mentes sorozatunk, most 12-nél járunk.

Ezt a kezdőt szeretnénk látni:

Romero De Gea – Dalot, Smalling, Lindelöf, Shaw – Pogba, Fred, Herrera – Lukaku, Rashford, Lingard

Kitartást a mérkőzésre a drukkertársaknak, és csak óvatosan az alkoholbevitellel!