Verjük már meg őket otthon!

Egy hosszú menetelés utolsó állomása következik ma, hiszen már idejét sem tudjuk, mikor pihenhettek játékosaink egy teljes hetet, hétközi mérkőzés nélkül. A mai Burnley elleni meccs után végre egy ilyen lazább hét következik, de előtte még nehéz feladat vár kedvenceinkre, Sean Dyche verőlegényeit kell móresre tanítaniuk.

Márpedig a Burnley ellen az utóbbi időben szoros és kemény meccseket játszunk. Tavaly le is simáztak minket az Old Traffordon 0-2-vel, igaz, előtte a James-re kiadott vadászati engedély ellenére ugyanilyen arányban nyertünk a Turf Moor-on. Az idei bajnokságban januárban vendégeskedtünk Pope-éknál, azt a találkozót 1-0-ra hoztuk Pogba bombájával. Reméljük most nem tudnak visszavágni a vereségért, mint 2020-ban. Amúgy is utoljára 2015 február 11.-én győztük le Dyche csapatát hazai pályán, itt az ideje, hogy megtörjük ezt a nem éppen dicsőséges sorozatot.

A két csapat formája bizakodásra ad okot. Amíg mi 2021-ben összesen egyszer kaptunk ki a PL-ben a Sheffield Unitedtől – azért néhány fájó döntetlen árnyalja a képet – addig a Burnley mindössze négyszer nyert a bajnokságban ebben a naptári évben, azt is kétszer még januárban (pl. az Anfielden, az ilyet mindig jó leírni).

A csütörtöki Granada elleni EL-visszavágó pozitívuma a továbbjutás mellett, hogy mivel Mektomi, Gólem és Shaw is eltiltását töltötte, potya pihenőhöz jutottak, így ők frissebbek lehetnek a mostanában megszokottnál. Rashford játéka kérdéses, miután a sportszerű Lo Celso szépen rátaposott a már amúgy is sérült bokájára múlt vasárnap (mehet tovább – szólt a jó spori), pihent a héten, Ole szerint talán pályára léphet délután. Bailly visszatért a karanténból, miután a válogatott szünet alatt produkált egy pozitív covid-tesztet, és feltűnt egy új fiú is az edzésen, bizonyára próbajátékon vesz részt, valami Jones…

Sean Dyche nagy valószínűséggel nem számíthat Ashley Barnesra, Robbie Bradyre és Kevin Longra, Pope is összeszedett valami sérülést, de ő bizonyára játékra kész lesz. De igazából tökmindegy, kik alkotják majd a Burnley kezdő tizenegyét, ezt a meccset (is) meg kell nyerni. Így már 8 pontra megközelítenénk a City-t a tabellán, ezzel rendkívül kiélezetté tennénk a bajnoki trófeáért folytatott küzdelmet, elviselhetetlen nyomás alá helyezve a kisebb hullámvölgybe került olajos gárdát. Tehát verjük már meg őket otthon!