Összevissza nyomkodjuk a reset gombot – videó (Man Utd – Brighton: 1-2)

Elég nehéz bármit is mondani egy ilyen hazai kezdés után, rossz volt nézni a játékot, de már fel sem vonjuk a szemöldökünket rajta. Egy videóval próbáljuk a kármentést elvégezni hajtás után.

A videóban csak a meccsről esik szó, de azért összegezzünk egyet gyorsan szerintem.

  • Összesen kettő darab valódi kilencesünk van, még el sem kezdődött a szezon és az egyikük máris sérült, a másikuk pedig az egész nyarat a szökési kísérletekkel töltötte felkészülés helyett. A Rashford-Martial duóról tudjuk ugyan, hogy képesek fejenként 20-20 gólos szezonokra, de egyikük sem konzisztens eléggé ahhoz, hogy rájuk bízzuk a komplett szezont. A videóban látható, hogy milyen a játékunk nélkülük. Greenwoodtól elköszönhetünk, Cavani távozott, valódi erősítés helyett pedig Arnautovicot kergetjük a Bolognából, de már állítólag jobb belátásra tértünk.
  • Megint egész nyáron szarakodunk egy fő átigazolási célponttal (de Jong), hogy aztán mikor kisiklani látszik az egész, akkor kukázzunk valami C kategóriás jelöltet (esetleg Rabiot), akinek addig fel sem merült a neve (és a manager listáján sem szerepel), mert hát valakit muszáj hozni.
  • Már említettem korábban, mikor Solskjaer alatt elkezdett ingataggá válni a talaj, hogy csak azt nem szeretném, ha a következő manager kitalálná, hogy a szarból nagynehezen dobogóssá faragott, ballasztkidobáson átesett keretünk friss tagjai tulajdonképpen nem illenek a terveibe, és megint nagybevásárlást kell rendezni csiliárdokért. Márpedig efelé tartunk. Gondolok itt elsősorban Wan-Bissakára (van egy tippem, hogy csak epizódszerepet fog kapni ten Hag alatt, mert nem annyira jók a progresszív passzai és labdavezetései, mint Dalotnak), a nagyobb félelmem pedig az, hogy Bruno Fernandes csak szabad szerepben játszó tizesként alakít nagyot, nehéz lesz őt egy rigid rendszerbe betuszkolni. Újabb szar szezont tippelek neki, de majd a szezon eleji podcastben kifejtem bővebben is, ha eljutunk oda. Csak nem kéne őt is elpazaroljuk, tízévente egy olyan igazolásunk van, mint ő.

Többit majd talán podcastban.
Lejjebb pedig a videó, mindenki nagy levegőt vegyen hozzá.