Ez a meccs mindig Dráma

Arsenal menetelés ide, $hitty pénzügyi botrány oda, az angol labdarúgás csúcsrangadója mindig is ez volt, és mindig is ez lesz. Liverpool-Manchester United Majkával a Spíler 1-en.

Két csapat számít ködös Albionba,
Anfield lesz a szín, utunk ide vezet.
Vak gyűlölettel harcolnak hiába,
Holland vér oktat őrült németet
Vad csatájukból két baljós ítélet
VAR szobában rossz döntés született,
És, hogy gólokat elvesznek e vakok,
Felszítják az ősi haragot.
Szörnyű riválisok, szerelmet ne is keress,
Vörösök tusájában, mi mindig heves,
Kezdetektől fogva nincs semmilyen alku,
Ma újra összecsap CaPoolet és MUntagu.
Néző, elegendő sörrel jöjj, segédkezz,
És a Pool-United a végén 1-2 lesz.

Bár napjainkra az Arsenal és a zseb-Guardiola bajnoki címének fenyegető árnyéka vetül, mégis jó érzés manapság Manchester United-szurkolónak lenni. Igazán remek volt az elmúlt hét nap. Megnyertük 6 (azaz hat) év után az első trófeánkat (jó, a Ligakupát, de a trófea az trófea!), állunk az FA-kupában, EL-ben, és még a bajnoki címre is van némi remény (oké, ez így elég erős, de a magamfajta reménytelenül optimista szurkoló felfelé néz a tabellán). Hosszú idő után talán úgy utazunk az Anfieldre, hogy forma alapján mi vagyunk az esélyesebbek. Annak a ténynek, hogy egyelőre képtelenek vagyunk bárhonnan kiesni, a rendkívül sűrű meccsnaptár a hátulütője, a szerda-szombat-csütörtök-vasárnap mókuskerék félő, előbb-utóbb fel fogja őrölni a csapat kondícióját. De most legalább nem olyan ellenféllel találkozunk, amelyik 10-12 napja csak a Ten Hag-ball titkos összetevőit kutatja, vagy Rashford és Bruno anatómiájának gyenge pontjait keresi videós elemzésekkel, hiszen a Pool is pályára lépett szerdán, meg is verték a Wolverhampont 2-0-ra.

BÍRÓ: Én ezt a gólt nem adhatom meg, jeleztek nékem a VAR szakemberek.
JÜRGEN: Nem adod meg? Nem adod meg? Hisz a fű nem remek, s újfent érzem, bántanak a szelek.
BÍRÓ: Fogd vissza dühödet vehemens germán, nézd, a vonal áthalad az egyiptomi balján. S bár kifogásod igencsak ötletes, ítéletem más nem lehet, csakis les.
Őrjöngő német balra el.

Az aktuális összecsapás két szembenálló csapatának formáját egy bizonyos időintervallumban szokás elemezni (utolsó 5 meccs, utolsó 10 meccs, amióta a Chelsea nem rúgott gólt, amióta a Pool nincsen BL-t érő helyen stb.), én a jelenlegi naptári év mérkőzéseit gondoltam vizsgálni (górcső alá venni, vagy mi a fasz). Szóval 2023-ban eddig a Pool játszott 8 bajnokit, 3 győzelem, 2 döntetlen 3 vereség a mérleg, hét gólt szereztek, kilencet szoptak be. Viszont a három győzelem az utolsó négy meccsükön született, és még gólt sem kaptak közben, tehát sajnos javuló tendenciát mutat a kevesebb bajnoki címmel rendelkező egylet. A United ugyanebben az időszakban 5-2-1-nél jár (buzi Palace, Leeds és főleg kurva Arsenal), a 17 rúgott és a 8 kapott gól izgalmas meccset ígér.

Ha nem csak a Premier League-találkozókat nézzük, akkor… meh, szembeötlő a különbség, de ezt ti is nagyon jól tudjátok, ugyanis párhuzamosan játszottunk a két spanyol giga klubbal, némileg eltérő eredménnyel (ok, Salahék még a BL-ben javíthatnak, de azért… na).

Viszont a Pool a legutóbbi 35 hazai meccséből csak egyet vesztett el a PL-ben – tavaly októberben a Leeds nyert 2-1-re az Anfield Roadon – ezért bármilyen formában legyen is az ősi rivális, nem lesz egyszerű mérkőzés. Mondjuk egy United-Liverpool derbi mikor az? Nos, a Ten Hag-éra előtti utolsó három egymás elleni meccs Kloppéknak sajnos egyszerű volt, (2-4, 0-5, 0-4), ezért nagyon ránk férne, ha ebben a bajnokságban oda-vissza meg tudnánk őket verni (górcsövem nem túl hosszú, így erről ennyit).

MARCUS: Bruno, barátom, add nekem a labdát, egy csodás indítással elvégzed a nagyját. Fürge léptekkel utam a kapuig töröm, s jöhet a jól megérdemelt gólöröm.
MILNER A BOHÓC: Rúgjuk fel! Vágjuk fel! Testvéreim, pardon! De én Marcusszal most már a lépést nem tartom.
BRUNO HERCEG: Marcus, barátom, gólörömöd elmés, örömmel tölt el a gazdag góltermés.
Közben Allison a labdát keresi.

A Poolnál sérült Thiago, Luis Diaz, Joe Gomez, míg nálunk a hosszabb távra kiesett Eriksen, Donny, és Phil Martial mellett Shaw és Sancho távolléte okozott kisebb riadalmat a szerdai FA-kupa továbbjutás alkalmával. Erik szerint mindketten játékra alkalmasak lesznek vasárnap, ami igazán örömteli. Luke klasszisára mindenképp szükség lesz a bal oldalon, Sancho pedig a Ten Hag-féle átnevelőtáborban újjászületett, és egyre veszélyesebben játszik. (Kell is majd Jadon, amikor Garnachóval beáll a 62. percben Weghorst és Antony helyére, és elkezdünk végre játszani, majd megfordítjuk a meccset).

Ami a prediktált kezdőt illeti, az immár clean sheet rekorder De Gea előtt a szokásos Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw próbálja javítani Dávid elbaszott kirúgásait és Fred random eladott labdáit. A brazil duó, Casemiro és Fred szűri majd a Pool támadásait a középpályán, elöl pedig Antony, Bruno és Rashi támogatja az előretolt védekező középpályásunk, Weghorst elvetélt gólszerzési törekvéseit.

Akik a vesztes csapat szerepét játszák el:
Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Bajcetic; Salah, Gakpo, Nunez

PASTOR FRED: Lycha, jó uram, zsebedben ki ez? Nem látom a pályán sehol Darwin Nunezt.
MARTINEZ A HENTES: Nunez? Ő ki? Talán Varane-nál, Mo Salah az, kit zsebemben találnál.

Kemény meccs lesz, a Liverpoolnak nagyon kell minden pont, hogy elérjék a BL-indulást érő negyedik helyet. Riválisokban nincs hiány, a Spurs és Newcastle mellett a Brighton és a Fulham is ugyanezért teper. De egy győzelemmel mi is figyelhetnénk még felfelé a tabellán, a (kurva) Arsenal és a (degradáló olajos jelző helye, amit a közelgő tulajdonosváltásunk miatt inkább mellőztem) City botlásait remélve.

United győzelmet hoz e mogorva est,
A diadalra majd megiszunk egy felest,
Ezt megvitatjuk még a többiekkel,
Mennyire nem bírtak most sem Pastor Freddel
Mert még regékbe sincsen arra szó,
Mit szenvedett ma a Liverpool és Kloppó.