Az én új autóm

A “Vezess végig egy metaforát, amivel illusztrálod kedvenc csapatod pillanatnyi helyzetét”-témában ma már közöltünk egy pályaművet. Itt egy másik, a szerzője bfgbobo törzskommentelő úr. Köszönet neki is a közreműködésért!

Kaptam drága kedves földimtől egy gyönyörű piros sportkocsit. Nem mai darab, egy-két helyen megjelentek rajta a rozsdapöttyök, de az Öreg, aki vezette, rendszeresen leverte a mai gépeket. Félkézzel. Gyakran még whiskey-től mámorosan is.
Nagyon boldog voltam, amikor megkaptam. Ez egy olyan autó, amelyet mindenki akar. Egy autó, amelyet mindenki le akar előzni.  Egy autó, amely csak a kiváltságosoknak jár. Egy autó, amely nem csak egy autó. Egy rang. Egy rang, amire mindenki vágyik, és amit sokan elérhetetlennek tartanak. A világ minden táján tudják, hogy ez a név egyet jelent a minőséggel, eleganciával, történelemmel.

Akkor még nem voltam tisztában azzal, mit is örököltem.

muautóchevElső utam néhány távol-keleti műszakishoz vezetett. Amikor odaértem, egy-két helyen nehezen indult, de utána nagyon szépen muzsikált. Mindenki nyugtatott, hogy ez csak a megtett távolság miatt van, a járgány egy picit fáradt. Oké. Hazatértem Manchesterbe, majd utam Londonba vezetett, ezúttal már élesbe. Semmi gond nem volt, út közben még egy dísztárcsát is találtam. Aztán irány Wales. Szintén zenész, majd ismét haza. A belvárosban versenyeztem egy kék autóval. Új, modern darab. Egy portugál pöcs vezette. Végig egymás mellett haladtunk, én nem tudtam elé kerülni, ő furcsamód nem akart megelőzni. A következő utam Liverpoolba vezetett. Borzasztóan ment a gép. Előfordul. Soha nem volt egy egyszerű út. A hazaúton összeütköztem az új szomszédommal. Egy hatalmas terepjárója van. A legújabb, méregdrága járgány, valami új márka, amiről még senki nem hallott, óriási hangja van és zabálja a benzint. Évente 100 millió a szerviz.  Jól megy baszod…

Pár nappal később ráindítottam a garázsban. Picit döcögősen, de beindult. Közben átnéztem a csomagtartót. Találtam egy szép új abroncsot. Megnéztem, melyik kerék a legkopottabb, a bal első cseréje mellett döntöttem, aztán nekiláttam a szokásos hétvégi bevásárlásnak a városban. A körút alatt észrevettem, amit mások is, a váltó picit kopott. Az utolsó pillanatban találtam bele csapágyat az én régi autómból, de a szőrcsomót, ami ráragadt nem tudtam leszedni. A régi autóm nem volt egy szép járgány, nem volt hangos, fillérekből tartottam fent, évekig szolgált hálásan, oda értem vele, ahova akartam, gyakran a többi nagyágyút is meglepve.

Ezután kezdődtek a bajok.

Az autóm lerobbant. A saját városomban. Egy sima bevásárló körút alatt. Először fordult elő az elmúlt 35 évben. Szemtanúja volt a régi gazdája is, de megnyugtatott, hogy nagyon-nagyon ritkán vele is előfordult. Nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, csak visszaült és folytatta útját.

muautósaf1Ismét vidéken autózgattam. Majdnem karambol lett a vége. Bármilyen hihetetlen, az új bal elsőm mentett meg.  Kiderült, hogy ez nem egy akármilyen abroncs. Hanem a legjobb minőségű. Olyan, ami sok-sok évig fog a legmagasabb szinten szolgálni.

Visszatértem a városba. Nem volt zökkenőmentes az út, a belvárosban belementem egy óriási kátyúba, amit az utolsó pillanatban vettem észre.

Teltek a hetek, nem volt semmi érdekes, egy-két zökkenőmentes bevásárlás, egy sima londoni kitérő, de aztán összefutottam egy régi francia ismerőssel. Neki egy piros sportkocsija van. Szépnek szép, de már senki emlékszik milyen típus. Évek óta száguldozik vele a környéken, meg-megijeszt mindenkit, de aztán a célegyenesben mindig lerobban. Hallottam róla egy sztorit, amikor is egy birminghami gyármunkás lehagyta őt egy teherautóval.

Versenyeztünk.
Sima volt.
Megnyugodtam.
Én is, az autóm is, a csodálói is.
Túl vagyunk a kezdeti nehézségeken.
Megszoktam a kicsikét, ő megszokott engem, az emberek elfogadtak a volánnál.

muautómoyes

De nem.
Ez nem megy ilyen rövid idő alatt.
Újra döcög a gép. Most már rendszeresen. Lerobbant vidéken, lerobbant a belvárosban is.
Az emberek röhögnek rajtam.
Rajtam, az autómon, a márka szerelmesein, mindenkin, akinek köze van hozzám és az autóhoz.

Be kellett látnom, a motoron kívül minden el van rohadva és használódva.
A kerekkel kezdtem. A balhátsót cserélni kell. Hiába van még tapadása, a szálai elkezdtek szétfoszlani. Nincs mese, bármennyire is stabil volt az elmúlt 8 évben, neki is eljött az ideje. Abban az évben, amikor az Öreg felszedte a Nőt a világ legjobba volt. Azt a bizonyos Nőt, akinek mindenki meg akarja fogni a tökéletesen kerek melleit egyszer az életben. Aki egyszer megfogta, mindig meg akarja fogni. Eddig még senkinek sem sikerült hosszabb ideig megtartania.

Aztán ott hátsó felfüggesztés.
Az egyik része kapott egy nagyon-nagyon komoly ütést jó két éve. Brutálisan kemény és stabil volt. Meg lett javítva, de már nem a régi. A másik fele rengeteg ütést elszenvedett. Koros is, évek óta érezni, hogy már nem úgy forog, ahogy fénykorában. Pedig ő is a legjobbak közé tartozott. Érzi már, nincs sok hátra. Beépítettem az újakat, amiket az Öreg adott. Az egyiket a saját garázsában kovácsolta. Nem egy világklasszis, de rendkívül stabil. A másik felét egyből a mélyvízbe dobta. Akkor nem okozott csalódást. Viszont most elég hullámzóan teljesít. Talán túl van terhelve. Talán nem tesz jót neki, hogy kénytelen a jobbhátsó helyén is dolgozni, aki néha túlmelegszik, gyakran pedig elromlik?  De bízom bennük.

a unique, Chevrolet Trax, signed by the Manchester United playersAztán itt van ez a furcsaformájú alkatrész. Azt mondta az Öreg, hogy középre való. De melyik középre? Hátra középre? Esetleg a váltó mögé, vagy éppen a váltó mellé, netalántán jobb oldalra? Fene tudja, majd meg lesz a helye.

És akkor itt ez a váltó.
Jelenleg kétsebességes.
Rükverc és oldalra.
Mi a fasz? Hát hogy közlekedett így vele? Ja hogy agyonterhelte a jobb elsőt, azt a jobb elsőt, ami csak arra képes, hogy előre guruljon és befelé forduljon?
Van középre is alkatrész, de sajnos sokat beteg, pedig nagyon nagy hasznára lenne ennek a járgánynak. Aztán ott az én csapágyam. Évekig szolgált hálásan, erre bedöglik. Hát ilyen nincs… amint megjavul, rakom vissza a helyére.

Na de ez a motor…
Minden sofőr álma. Világszínvonal. Azok a gyertyák…
A két fő gyertya talán a legjobb páros a világon. Az egyik holland gyártmány. Ha van elég olaj a motorban, gyilkos. A másik egy brit modell. Ösztönösen muzsikál. Nem lehet máshova rakni, hagyni kell, had tegye a dolgát. De sajnos mind a kettő elég könnyen kopik. Viszont vannak remek tartalék gyertyáim. Az egyik egy mexikói, őt menet közben észre se veszed, aztán egy váratlan pillanatban felpörgeti az egész gépet. Itt pedig a másik tartalék, ki se látszik az olajból. Fiatal még, tehetséges, ő is majd egy húzógyertya lesz. Jelenleg még két irányba húz. Előre és hátra. Idő kell neki és akkor főleg előre fog.

muautómoyes1Megfogadtam, hogy felújítom a járgányt.
Nem javítgatom, nem fogom folyamatosan olajozgatni a régi sokat megjárt alkatrészeket. Nincs értelme.
Csak minőségi alkatrészeket fog kapni. Ha kell Német- vagy Spanyolországból rendelem őket, de lehet, hogy találok a saját garázsomban is. A motoron kívül lecserélek mindent, amit kell. A hátsó rész már majdnem kész, de még nincs teljesen összerakva, viszont azt, hogy mit fogok rakni baloldalra, még nem tudom. Van egy másik fiatalabb abroncs, de az nem az igazi. Őt meghagyom tartaléknak.
Aztán itt ez a másik váltó Brazíliából.  Amikor megvette az Öreg, nagyon faszán vett minden sebességet. De sajnos ő is nagyon törékeny. Az elmúlt években nagyon keveset volt használva. Meg is látszik, annyi gépzsír ragadt rá, hogy most már alig veszi a hármast. Még egy utat se bír végig. Elküldöm Olaszországba, ott tudják még használni, hátha az új gazdája bejáratja rendesen.
Van még tartalék abroncsom, egyértelműen előre való, mindkét oldalra jó lenne, de használhatatlan, ha én jobbra tekerem a kormányt, ő balra fordul. Nincs mese, el kell adnom.

muautónaniA japán csapággyal nem tudok mit kezdeni. Elől van helye az biztos, de pontosan hol? Talán az egész motort át kellene alakítani, hogy használható legyen?
Most vettem egy nagyon fasza téligumit. Kurva drága volt, de ez a legjobb, amit lehetett kapni. Tőle várja mindenki, hogy ezen a havas és jeges úton újra száguldani fog az én drága autóm. Egyelőre bíztató.

Utoljára Londonban jártam. Elég veszélyes környéken kellett parkolnom. A többi sofőr figyelmeztetett, senki nem úszta meg komoly károk nélkül.

Én sem. Távolról hajigálták kővel az én drága autómat. Az egyik barom csak kétszer dobott, de mindkétszer telibe találta a szélvédőmet. Aztán egy állat a teljes hátsó felfüggesztést szétverte.
Hihetetlen…
Most újra rajtam röhögnek.

Így kell vele járnom a nyárig. De most már tudom, hol és mit kell megjavítanom. Talán jövőre csak belföldi kirándulásokra megyek vele, de nem probléma. Ha összeérik és megszokom újra a régi lesz.

Nem fogom feladni. Tudta ezt a régi gazdája is. Tudta, hogy már messze nem a régi, renoválni kell, és ehhez idő kell. Tudta, hogy mekkora feladatot bíz rám, és tudja, hogy meg fogok vele birkózni.

De ehhez idő kell.

 • Pingback: Blue Coaster33()

 • Pingback: download skype()

 • Pingback: java version()

 • Pingback: mozilla firefox free download for windows 7()

 • Pingback: google download()

 • Pingback: Vanessa Smith()

 • Pingback: alfonso()

 • Pingback: Antonio()

 • Pingback: thomas()

 • Pingback: Armando()

 • Pingback: todd()

 • Pingback: ramon()

 • Pingback: Dale()

 • Pingback: Jonathan()

 • Pingback: louis()

 • Pingback: jeremiah()

 • Pingback: Edward()

 • Pingback: elmer()

 • Pingback: Austin()

 • Pingback: Leroy()

 • Pingback: Trevor()

 • Pingback: Terrance()

 • Pingback: ken()

 • Pingback: lewis()

 • Pingback: vincent()

 • Pingback: mario()

 • Pingback: francis()

 • Pingback: Michael()

 • Pingback: Gabriel()

 • Pingback: Milton()

 • Pingback: Allen()

 • Pingback: shane()

 • Pingback: Danny()

 • Pingback: Ryan()

 • Pingback: Calvin()

 • Pingback: Milton()

 • Pingback: Jamie()

 • Pingback: Eugene()

 • Pingback: Rene()

 • Pingback: harvey()

 • stanleykubrick

  Visszakerült a DIGI-be a francia és olasz bajnokság, ennek következtében jelentős veszélybe kerültek a hátralévő hónapokban a tévés meccseink, a rangadókat kivéve. Tudom sokatoknak nincs DIGI-je, de nekem van és rohadtul felcseszett a hír. Ma például a Lazio-Roma be is került főműsorba, a Tottenham-Everton meg megy a levesbe.

  • Flack

   A Sportklub állítólag csődközelben van, ezért passzolták tovább a jogokat, vagy egy részüket.

   • stanleykubrick

    Jövőre viszont úgy tűnik éppen emiatt, teljesen a DIGI-re kerül ez a két bajnokság.

    • Flack

     Igen, idén még párhuzamosan közvetítenek, de a Digi választhat elsőnek, hogy melyik meccset akarja közvetíteni. Az esti meccsek nem zavarnak be, viszont szerintem a vasárnap délutáni angol bajnokiknak búcsút mondhatunk.

  • ketomika22

   Neeeeeee. Jo lenne inditaniuk meg legalabb egy csatornat…

 • KecsopBeno

  Ha netan valaki latta a Cardiff meccset, milyen volt Zaha?

  • psychocska

   jól csinálta amit csinált, csak lassan

 • _not_arrogant_just_better_

  hajrá Cardiff!

 • stanleykubrick

  Macheda dupla, vége a világnak!

 • crpa7

  Moyes said:”Egyetlen dologra van szükségünk, ez pedig az idő. Idővel remélhetőleg versenyképes csapatunk lesz.”

 • Csordás Adrián

  Az gyönyörű. Sunderland – Hull, 4. perc: Wes Brown piros 😀 he is big, he is bad… 😀

  • stanleykubrick

   Életem legszebb napjai között volt, mikor távozott.

 • crpa7
  • wolandrule

   Miért is? A Unitedre még nem jött össze a pénze.

 • crpa7

  Közben egy kis OFF: Kroos megint nem kezd a Bayernben!Egymás után ez már a 2. meccs!

  • Jok3r

   Ilyen kerettel nem is csoda.

 • Jok3r

  5-1 ide vagy oda, az a mintás kabát a Liverpool játékosokon nagyon gáz. 😀

 • Dániel Fricz

  Te jó ég, most látom csak mit kap az arsenal 😮 😀 high five!

 • Moyes Story

  Ha mégis bejut a Pool a BL-be, akkor ugye a 4. kalapba kerülnek?

  • stanleykubrick

   Nem feltétlen. Nézd meg hol állnak az UEFA koefficiensben. Annyira nincsenek lenn. Fos a rendszer.

   • Moyes Story

    Valamit néztem. Az utóbbi 5 év számít, 5 éve voltak utoljára bl-ben, ott kiestek a csoportkörben, viszont az EL-ben az elődöntőig jutottak, azóta egyszer még szerepeltek az EL-ben, ott valameddig eljutottak. Nem tűnik soknak, nem tudom ez mire lenne elég.

    • stanleykubrick

     http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/ 30. helyen állnak, ami nem rossz. Nem is látom, hogy túl sokan előzhetnék meg őket mögülük. Szóval valószínűleg mondjuk egy harmadik kalap esélyes is lehet még. Mert sok előttük lévő csapat sem fog akár bejutni a BL-be. Moszkva, Kazan, Donetsk, Zenit, Spurs, Schalke, Inter, Valencia, Milan, Basel, Pireusz, PSV…és mi sem. Szóval be fog játszani ott a harmadik kalap nekik.

     • crpa7

      Azt megtudod mondani,hogy a kalapok beosztása pontosan,hogy van?

     • stanleykubrick

      Nem. Mert nem kezdtem el számolgatni. Főleg, hogy az utolsó év ki fog esni. Szóval még akár a negyedik kalap is lehetséges simán a Poolnak, de amilyen mákjuk van….

 • Natty Bumppo

  Az eddigiek alapján én is azt mondom, hogy idén már nem fog beindulni a szekér.
  Ugyanakkor, bármikor elindulhatunk felfelé és még játszunk otthon a Liverpoollal, nem behozhatatlan az a 7 pont.

 • wolandrule

  Azt hiszem tisztán látszik, hogy az idei teljesítményünk alapján a jól megérdemelt helyünkön vagyunk, a többi (nyilván rosszul alakuló) eredménytől függetlenül. Nemigen van olyan opció, hogy beférjünk a Top 4-be. Az Arsenal totális összeomlása kellene, de valszeg kitart az előnyük. A Fulhamet szerintem laposra verjük, de akkor is hatalmas lesz a hátrány.

  • crpa7

   Sztem. az a 7 pont még behozható,ha behúzzuk a könnyebb meccseinket és verjük a poolt!

   • wolandrule

    A legutolsó könnyebb meccsünk az első fordulóban volt, de úgy legyen!

   • stanleykubrick

    Bilibe lóg…

 • Moyes Story

  Igazából azt sem mondhatják, hogy a Poolnak minden összejött, mert akkor már 8-0 lenne.

 • Porter Ramsey

  remélem szerdáig nem heveri ezt ki az Arsenal

 • Fish08

  Most örülünk, hogy nagyon elverik az Arsenalt, vagy sírunk, mert nagy arányban győz a pool?

  • Jok3r

   Inkább utóbbi, mert kezd elúszni a 4. hely. 🙁

   • Fish08

    Áhh, Suarez megint eltiltetja magát, Gerrard, Turridge lesérülnek, és a hátralévő meccseken alig fog pontot szerezni a pool 😀 Az nem lehet, hogy ők BL-ben induljanak.

 • psychocska

  fél7től cardiff meccset ad a tv, meglessük zahát

  • Jok3r

   Fábióra nem is vagy kíváncsi? 😀

  • Csordás Adrián

   mind a ketten kezdenek, Fabio és Zaha is! 🙂

 • RedMark

  Nem tetszik nekem ez a hozzaallas. Kit erdekel ki mennyire van? Megnyerjuk a BLt a pool 4. lesz es majd tapsolhatunk.
  Amugy ja, ossze kene szedni magunkat 😀

 • crpa7

  Komolyan mondom lassan nem a pool,hanem az arsenal lesz a fő riválisunk a 4. helyért.Elnézve a játékukat és a február-márciusi sorsolásukat…

  • Csordás Adrián

   épp Arsenal szurkoló ismerősömmel beszéltem pár napja, azt mondja most kemény 2 hónap jön, de aztán könnyebb lesz. Miért is lenne könnyebb? Szvsz kiesőjelöltek ellen játszani áprilisban és májusban nem egy leányálom. Iszonyat szar sorsolásuk van, ebből akár még mi is profitálhatunk.

   • stanleykubrick

    Ugyan már…Pocsék a sorsolásuk.

 • RafaRoo

  Megnéztem hogy áll az Pool-Arsenal…
  http://0.tqn.com/h/humor/1/H/m/M/-/-/Wat.jpg

  • Dyer

   Az a fej bazmeg :DDDDDDD

 • Dyer

  Na már én is elkezdem nézni a pudli-arsenalt

  • Jok3r

   Minek? Már vége is van. 🙂

 • pbalu

  ennél rosszabb nem is lehetne, így soha nem érjük be Pudlit, és még
  gólkülönbséget is javítanak, sőt el is hiszik magukról hogy jók
  pápá BL

  • Jok3r

   Ha a Liverpool így folytatja, akkor csak abban reménykedhetünk, hogy az Arsenal nagyon visszaesik. :S

   • pbalu

    áhh … 15re van az Arse, 10re a Pudli, EZ a ManUtd ennyit nem dolgoz le. Ez egy ilyen szezon, nem elég hogy szarok vagyunk, a többi meccs se alakul jól.
    Már most el kellene kezdeni rákészülni a kövi szezonra 🙂

    • Jok3r

     Akkor marad a BL győzelem. 😀

     • bfgbobo

      az ilyenkor alap (chelsea, pool)

   • stanleykubrick

    El vagyok képedve, hogy bárki elhiszi még, hogy jövőre a BL-ben fogunk játszani.

    • godlikezaza

     két éve 8 pontos előnyt tapsoltunk el se perc alatt. pedig akkor a csapat még valamivel ütőképesebb volt és az edző sem Moyes volt. matek alapján meg az ilyen semmiből jött 5-1ek alapján még akár ott is lehetünk.
     én nem hiszem vakon, hogy oda fogunk érni, de kizártnak sem tartom. még.

     • stanleykubrick

      Pár % esély mindenre van.

 • RedMark

  Ugylatom az arsenal brazzers elofizetest kap a pultol valentinnapra…

 • crpa7

  BESZAROK!!!!!!!!!!!!!!! Mi a faxomat csinál az arsenal!

 • Jok3r

  A Digi sportot megbüntetik, mert nem rakták ki a 18-as karikát. 😀

  • Csordás Adrián

   8-2 után újabb nagy verést kap az Arsenal? Rendesen nyócegyeznek

 • Jok3r

  4-0, hihetetlen!

 • psychocska

  arsenal megkezdte a hogyan bukjunk be mindent 1hét alatt mutatvány idei felvonását

  • Csekker

   Csak nehogy pont ellenünk embereljék meg magukat

 • Károly Fodor

  2-0
  eddig 🙂

  • Jok3r

   És ez miért is jó nekünk?

 • Moyes Story

  LIVERPOOL: Mignolet – Flanagan, Touré, Skrtel, Cissokho – Gerrard, Henderson, Sterling, Coutinho – Suárez, Sturridge.

  ARSENAL: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Wilshere, Arteta – Oxlade, Cazorla, Özil – Giroud.

  Jó lenne egy Arsenal győzelem, sok sárgával, pirossal, és sérüléssel.

  • Csordás Adrián

   Ez az Arsenal most nagyon helyre lesz téve, csak kár hogy a Liverpool által

  • Moyes Story

   Most komolyan ez mi? Ne mondjátok, hogy a púl ilyen jó, mert nem az.

   • Csordás Adrián

    Az Arsenal ilyen szar 😀

  • Jok3r

   3-0 beszarás!!!

   • Csordás Adrián

    nekünk mondjuk nem jön rosszul így a szerdai meccs előtt, hogy jól elverik az Arsenalt. Még végül velük leszünk harcban a 4. helyért 😀

    • Jok3r

     A Liverpool nem juthat ki a BL-re, ez az univerzum törvénye…ki tudja mi lesz, ha megszegik. :O

     • Csordás Adrián

      és 4-0, beszarok

    • Moyes Story

     ezt már én is felvetettem múltkor, ha verjük őket szerdán, szerintem nagyobb az esélye

 • Moyes Story
  • EZS

   A tizenegyes rúgás verseny vesztesei! (szoros volt, a többi 4 vesztes nem lehetett a képen, mert épp a Liga-kupa elődöntőn léptek fel! :D)

  • wolandrule

   “Srácok, Orbán Viktor két embert meghívott a kolbásztöltő versenyre, Titeket választottunk! Wilfried, a lányom azt mondta, hogy Neked jól megy a töltés, Luis, Te meg úgyis csak töltelék vagy már itt.”

 • EZS

  off: kezembe akadt a ’91-es MU-Barcelona KEK döntő műsorfüzete, és megnéztem a United keretét. És mit találtam?! Az utolsó nevet! Már akkor a miénk volt! 😀

  • Fish08

   De fura Fergie-t nevét még Sir nélkül olvasni. :O

  • Moyes Story

   traitor

  • RedMark

   #legend

  • wolandrule

   A KEK sorozat első meccsét Pécsen játszotta a United, kölyökként kint voltam, azóta vagyok Vörös Ördög szurkoló! Rengetegen jöttek Manchesterből, 5 év után az első nemzetközi meccse volt a csapatnak, felejthetetlen élmény!

   • EZS

    Én nem voltam azon a meccsen, de én is azóta vagyok United fan! 🙂

 • JaapStam

  Nagyon jó írás, a tanulság és az utolsó mondat a kulcs.

 • _not_arrogant_just_better_

  Nagy!

 • István Tóth

  nagyon jóó! gratulálok! 🙂

 • MLM_poharam

  Rég olvastam ilyen jó írást itt a népsporton (vagy most épp taccs), grat érte!

 • Linkid

  Nagyon ritkán kommentelek, habár aktív cikk- és kommentolvasó vagyok! Azt hiszem minden idők egyik legjobb posztja! Köszönöm, hogy megosztottad, bfgbobo!

 • wolandrule

  Rohadtul hiányzik az Öreg, nem jó ez sehogy sem…

 • psychocska

  -fellának van valami ágyéksérülése +1hét
  -evans biztos nem játszik a hétvégén
  -jones talán visszatér
  -vidics marad a kapitány

  • bfgbobo

   ismét remek hírek

 • Károly Fodor

  Lehet, hogy piásan vezetett néha az Öreg, de az biztosan nem a whiskytől volt.

 • Jok3r

  Remek poszt lett, az egyik legjobb amit olvastam. Grat! 😀

 • bfgbobo

  Örülök hogy tetszik a nagyközönségnek 🙂
  A modoknak pedig köszönöm hogy feldobták a képekkel és elnézést hogy nem válaszoltam a tegnapi mail-re, délután nem voltam gépközelben aztán kurva későn értem haza

 • psychocska

  hát akkor rio, vidics biztos
  giggs szinte biztos
  evra, kagava, csicsó valószínűsíthetően elhagyja a klubot
  mondjuk szerintem nem így kéne csapatot építeni, ha ezek helyére hozunk mondjuk 5-6játékost, akkor jövőre megint nem leszünk (még) tényezők

  • bfgbobo

   sztem Kagawa még maradni fog

   • Fish08

    Remélem Borsó is.

  • Jok3r

   Borsó miért menne? Van Persie, ha nem is idén, jövőre úgyis kipukkad a kora miatt, aztán meg visszavonul. Ráadásul Chicha tudtommal nem bánja a padozást, ezért is olyan értékes játékos!

   Kagsit meg be lehetne vonni egy Reus/Gündogan/Hummels transzferbe.

   • psychocska

    mondta neked hogy nem bánja? 😀
    minden játékos játszani akar, ő meg itt kezdő soha nem lesz

    • Jok3r

     Igen, volt egy ilyen nyilatkozata. 😀
     Egyébként már régóta itt van, és még sosem panaszkodott, hogy csak epizódszerepet kapott a csapatnál.

     • psychocska

      azért mert egy gentleman

 • Csordás Adrián

  Ha még Fergie vezetné a csapatot és az elmúlt évekhez hasonlóan teljesítenénk, Vidics akkor is csapatot váltana? Egy jó kérdés, amire már sosem tudjuk meg a választ.

  • Natty Bumppo

   Szerintem Fergie elég híres volt arról, hogy akár húzóembereket is kitegyen a csapatból. Szóval lehet, de nem önszántából az biztos 😀

 • reelbeba

  Bobokam, vasarnapra csinalj valamit azzal a jargannyal!

 • Natty Bumppo

  Ferdinand visszavonul (vagy irány Amerika) és Vidic nem hosszabbít. Remélem Ed és David gondolkodtak már azon, hogy kikkel is kéne pótolni őket, mert a Jones, Evans, Smalling hármas nagyon vékony. Legalább 1 középső védőt igazolni kell vagy saját nevelésből (Keane) próbáljuk megoldani?

  • godlikezaza

   Csak a német vas. Hummels márkából, az a tuti.

  • csakaMU
   • Natty Bumppo

    Igen, őt a City is szeretné…

   • Moyes Story

    Fiatal,.magas, erős, kétlábas, gólerős és balhátvéd poszton is bevethető. Valóban ilyesmi kellene.

   • KecsopBeno

    O az, akit a Man City nem akart megvenni, mert oly’ draga volt… 🙂

   • Nazara

    Kifutnék a világból örömömben, ha megvennénk. Ez a srác a tank definiciója.

  • stanleykubrick

   Én úgy tekintek erre, mint az új építkezés folyamatának drasztikus és kényszerű megkezdésére. Ezért volt szomorú Scholes aktiválása, ezért nem értem Giggs miért aktív játékos még. Rio és Vidic párosnak és előbbi két embernek is óriási hálával tartozik a klub, igazi legendák. A klub legszebb időszakának (?) fontos részesei.
   Viszont az élet ilyen, az évek múlnak, a játékosok pedig kiöregednek, de Evrát még jó lenne megtartani.
   Illetve gondolkodni kit lehet még elengedni. Nálam a Cleverley, Nani duó vezeti ezt a listát.

   • Natty Bumppo

    Evrát már csak azért is jó lenne megtartani, mert nincsen United szintű balbekk a piacon, aki meg is szerezhető (Shaw csak horribilis összegért). Én a United nevelésekkel (Evans, Cleverley, Welbeck) elnézőbb vagyok. Mindenképp adnék nekik valamilyen szerepet (20-30 meccs), de rájuk nem biztos, hogy versenyképes csapatot lehet építeni.

    • stanleykubrick

     Evans meg Welbeck elég szépen muzsikál, annak ellenére, hogy nem tökéletesek és ne feledjük, legalább a posztjukon játszanak. Clevnek pedig ez kevés rendszerben fog megadódni a Unitednél, sőt, valószínűleg egyáltalán nem fog. Meg is látszik a játékán, teljesen közepes mutatókat vagy rosszabbakat produkál. A védelem közepe talán ha mindenki tartósan a posztján játszana és kevesebbet lenne sérült, akkor megállná a helyét, de muszáj lesz venni valakit oda, hát még a szélekre…

     • bfgbobo

      nekem Clevel az a bajom h láttam h mire képes Andersonnal
      ha a brazil a nyáron visszatér akkor mindenképpen maradjon
      Moyes úgyis a rövidpasszos egyérintős játék felép probálja terelni a csapatot

     • stanleykubrick

      És akkor Anderson, Cleverley – Januzaj, Rooney, Mata – RvP sorral állunk fel? Irreális, ez a baj. Nincs hely, nincs elképzelés. És akkor ott van még Kagawa, Welbeck, meg Hernandez. Védekezni is kéne, amire ott van a Young, Valencia duó a széleken. Clev nem él ennyire hátul, ahogy Ando sem, elől meg jobbak is vannak náluk, bőven. Clev ahol játszik, az nem fekszik neki, ahol meg játszhatna, ott nem fér el, nem lesz megközelítőleg sem olyan játékrendszer. Vagy akkor meg kellene legalább néha a csatár mögé bepakolni és lehet el is érnénk valami eredményt, vagy látnánk valamit. Nálam Anderson meg leszerepelt, kuka, most is kifelé beszél, mehet, fare thee well Ando!

     • csakaMU

      hát szerintem andersonra egészen nyugodtan ihatunk hideg vizet, azért az mindennél többet mond, hogy mata megkapta a 8ast. nyáron kellene egy ütős box-to-box, egy középhátvéd meg legalább egy, de inkább kettő kreatív középpályás, leginkább szélre. nani, valencia, cleverley felőlem mehetnek, young-ra azért nem mondok még semmit, mert úgy tűnik, kezdi összeszedni magát, megvárom a tavaszt vele. ha evrát elengedjük (butaság volna) akkor meg kell egy balbunkó is, mondjuk evra-szintűről nem tudok jelenleg a a ligában, ez a shaw gyerek nem tűnt rossznak, de kissé túlárazott a termék, meg mivel a sziti és a cselzi is akarja, egy-két licitkörnél többet nem hiszem, hogy túlélne woodward.

     • stanleykubrick

      Szerintem Valencia is ha le lenne tiltva arról, amiről a múltkor le volt tiltva, meg amitől agyfaszt kapunk, most már mindenki tudja miről van szó… 🙂 Akkor szerintem ő egy elég hasznosítható játékos lenne, mert alázatos és beleteszi a szívét a dolgokba. Nani viszont mehet, főleg vagy 10 misiért. Ilyen Juve-Milan-Inter epekedve várja, remélem.

    • MLM_poharam

     Coentrao és még viszonylag olcsó is lenne.

     • Jok3r

      Szerintem Coentrao nem üti meg a szintet, azt sem értettem igazából, hogy került a Reálba.
      Lehet CR-nek kellett még egy portugál haver… 🙂

     • MLM_poharam

      Bőven megüti, szerintem. Posztján abszolút az elitbe tartozik, igaz támadásban nem akkora klasszis, mint Marcelo, vagy Alaba (mondjuk ők ketten jelenleg külön kategóriát képeznek), de védekezésben kifogástalan.

   • bfgbobo

    az a baj h errefelé nem bánnak úgy a legendákkal mint pl. Madridban

    • KecsopBeno

     Nem ertem a kommentedet. Felvilagositanal?

     • bfgbobo

      Madrid: nem kapsz szerződést, hiába vagy ott 15 éve (pl.: Raúl)
      itt kapsz

     • bfgbobo

      pontosabban: ez nem baj, csak most éppen van 5-6 ember aki már egy jó ideje messze nem azt a szintet hozza amit kell
      ezért is tartunk ott ahol

     • KecsopBeno

      En orulok, hogy mi nem ugy banunk a legendainkkal, mint a Real. Nem is tehetnenk meg. Nincs mogottunk allam bacsi, hogy penzugyileg tamogassan minket. Masreszt pedig teljesen ellentetes a klubfilozofiankkal az, hogy elkuldjuk a legendainkat. Naluk a szep jatek a fontos, tok mindegy ki csinalja. Nem sok klubnal van, hogy sikeres bajnoki ev utan azzal kuldik el az edzot, hogy nem jatszott a csapat eleg szepen. Nalunk a munka, allandosag, nyugalom fontos, a szepseg nem szamit. Pl.: a csapatunk mar kb. 5 eve nem jatszik szepen.

     • MLM_poharam

      Raúl maradhatott volna, de nem akart keveset játszani, így elment.

 • godlikezaza

  Tetszős. De arra azért kíváncsi lennék, hogy az öreg mikor pöcsözte le Mourinho-t:)

  • csakaMU

   Szerintem rengetegszer 😀 😀

   • godlikezaza

    szerintem nem sokszor (hivatalosan biztos nem), mert köztudottan nagy pajtik. a média felé legalábbis ezt mutatták

    • csakaMU

     nem is a hivatalosra gondoltam 🙂 mikor kiejtette a portoval a csapatot, vagy mikor lealázta angliát a bajnokságban és jött a nagyarcú nyilatkozataival, egy-két pohár borocska után bizonyára mondott csúnya dolgokat Fergie (nyilván nem face-to-face murinnyónak)

  • bfgbobo

   elismerem az eredményeit, de rohadtul nem kedvelem
   fogalmazhattam volna finomabban is, de nem láttam még olyan Chelsea-drukkert aki tisztelettel beszélt volna Fergie-től, szóval írtam ami eszembe jutott

   • godlikezaza

    persze tudom, hogy a többség nem kedveli. én bírom, pont azért, mert egy pöcs 😀

 • Porter Ramsey
  • stanleykubrick

   Kell még egy jó, fiatal középhátvéd, egy univerzális szélsőhátvéd (vagy kettő is, ha Evra is megy) és valami védekező középpályás féle a nyáron.

   • Gaben

    Szerintem melysegi iranyito kellene inkabb.

   • psychocska

    na mondjuk evrát így már nem kéne elengedni, mert a következő év megint kuka lesz egy teljesen új védelemmel

  • Krunyec

   Megszakad a szívem ha rágondolok hogy elmegy.. 🙁

 • KecsopBeno

  Nagyon tetszik. Mikor jon a kovetkezo? 🙂

 • csakaMU

  Ez de fasza lett!

 • Fish08

  Csatlakoznék az előttem szólókhoz (írókhoz): Zseniális írás 🙂
  remélem a nyáron kap az autó egy full szervizt, és újra a legjobb lesz a pályán 🙂

 • wolandrule

  Fasza lett, grat.! Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem mindegy, hogy az autót Barrichello, vagy Schumacher vezeti.

 • crpa7

  Nem adjuk! Semmi pénzért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.nb1.hu/hirek/star-ugy-tudja-psg-40-millio-fontert-vinne-januzajt

  • EZS

   Na, az ilyenekért mondom azt, hogy a psg, city, chelsea féle förmedvények rákos daganatok az amúgy is beteg futball testén!

 • Bálint Pathó

  Hát ez kurva jó lett. Gratulálok a szerzőnek

 • United82

  like 😀

 • Dzsuk1

  Örülök neki, hogy arra a béna írásra született egy szép és okos válasz 🙂 nagyon tetszik, főleg a gépzsíros alkatrész 😀

 • Yossarian

  Zseniális, főleg Welbeck, Anderson és Fellaini metaforája 😀

 • EZS

  Szenzációs! 🙂

 • stanleykubrick

  A blog felfutásához a csapat vesszőfutása kellett.

  • zozi007

   Nem megérte? 😀

   • stanleykubrick

    Nem mertem leírni, még kérdőjelekkel se.

    • zozi007

     Jó persze viccelek. Nem örülök a csapat szereplésének, de az tényleg jó hír hogy felpezsdült a blog 🙂

 • janek_

  zsíííííír

 • reddevil72

  Ez nagyon ott van..grat..

 • psychocska

  na ez az egyik legszellemesebb iromány mióta olvasom a blogot, ez epic lett

  ” Itt pedig a másik tartalék, ki se látszik az olajból.”
  ennél a résznél már hangosan visítottam 😀

  • Dyer

   Meg a gépzsíros is odabaszott xD

 • zuzu000

  Zseniális.
  A gépzsíros rész :DDD

 • Gaben

  Ez istenkirály lett

 • Rio

  Így kell ezt 🙂 Kvajó írás 🙂

 • Roland Szalai

  Grat. Zseniális! 🙂