Bemelegítés a Ligakupa döntőre

Olyan mérkőzésre készülünk, ami a kötelező rossz kategóriába tartozik, de a minden rosszban van valami jó elvén továbbhaladva, talán 1-2 olyan embert is láthatunk a kezdőben, mint például Schweinsteiger vagy Fosu-Mensah. Na, de lássuk mi érdekesség van még itt.

Igazából semmi. Nagyjából ennyivel le is lehetne zárni egyébként ezt a posztot, de jóindulatból azért néhány gondolatot még megosztunk veletek. José Mourinho láthatólag hülye lenne elengedni az Európa Ligát, hiszen a riválisok ütik egymást (Villareal-Roma, Gladbach-Fio), a Spurs pedig már lehet, hogy most búcsúzik a sorozattól, így szerencsés sorsolás esetén még az is megtörténhet, hogy be lehet vállalni néhány csütörtököt az EL remények oltárán. Ráadásul most éppen szerdán játszunk, ami annak köszönhető, hogy Lyon és Saint-Etienne városa túl közel van egymáshoz és egy azon napon két hazai meccs ilyen közelségben nem lenne rendben lévő, még különböző időpontban sem.

A mérkőzésről pedig még mindig nem beszéltünk igazából, alighanem okkal, Zlatan csicskatriplája, vagyis ZlatTrick-je (nekem a Threebrahimovic ugyan jobban tetszett) után újra a Pogba „harc” lehet érdekes a laikusok, na meg az operatőrök számára.

A keretben nincs Rooney, akinek egyre inkább úgy tűnik, néhány búcsúmeccse marad majd. Ismételten nincs Jones, aminek nem lehet örülni, bár bízhatunk abban, hogy az angol csupán a teljes felépülésig pihen. A helyzet egyébként hasonló lehet Shaw esetében is, akinél nagyon úgy tűnik, a 130%-ra gyúrunk, meg ő is…

Érdekes adalék lehet még, hogy az elmúlt két EL szereplésünk során nem sikerült túljutni a legjobb tizehnaton, tehát ebben a tekintetben is úttörők lehetnénk, ha a következő riválist sikerülne a partvonalra szorítani. A legjobb nyolc pedig képes lenne kisebb bizsergést kiváltani belőlünk. Ahogyan az is pozitívum, hogy a kerettel utazott Kieran O’Hara, így most már valószínűleg elmondhatjuk, hogy több kapus ült idén a padunkon, mint csatár.

Szóval már csak azért is jó, hogy írtunk beharangozót, hogy tudjátok, szerdán játszunk és nem este, hanem már 18 órától. Reméljük más miatt már nem kell izgulni ezen a napon, csakhogy hazaérjünk időben a meccsre!