EFL finálé

Elérkezett ez a nap is. A tavalyi FA Kupa döntő után, ismételten finálézhatunk, ezúttal a kisebb kupa jut nekünk, de a győzelmet azért nagyra tudnánk értékelni. Valamilyen szinten ez José pocsék szezonkezdésének a bocsánatkérése is lehetne felénk. Lássuk, mire számíthatunk!

Először is sikerül beérnünk Wembley szereplések tekintetében az Arsenal csapatát, a United 49. alkalommal lép pályára különböző kupatalálkozókon a szentélyben.

José nem sokat pihentetett a szerdai EL visszavágón, ennek Carrick és Mkhitaryan is áldozatul esett, ez pedig közel sem ahhoz a kategóriához tartozik, amiért meg kellene veregetnünk mesterünk hátat. Igaz az angol jó eséllyel pályára léphet. Ugyanakkor nem lepődnénk meg, ha 4231-es felállással futnánk ki a mérkőzésre, amiben Pogba, Herrera kettős előtt a Mata, Lingard, Martial hármas szaladgálhat, elől pedig Ibra várja majd a labdákat, persze, ha lesz kedve, vissza is lép majd értük.

Kérdés, hogy ezen kívül esetleg számíthatunk-e még valamilyen meglepetésre. Young könnyen becsöppenhet a kezdőcsapatba, akár hátul, akár a szélen, de Fellaini kezdésére is van esély. Ezzel viszont leginkább a 433 lépne életbe. A védelemben a Bailly, Smalling, Valencia hármas – egy régi klasszikust megidézve – 99%, hogy kezd, egyébként Rojo, Blind, Darmian és akár a már említett Young is kiköthet a csapatban.

Érdekesség még a hétről, hogy úgy tűnik, Rooney egyelőre marad, de ez az állapot az elkövetkezendő hónapokban még sokat változhat, viszont a kapitány továbbra is sérült. Jones viszont kezdi épre arcformálni magát, de ennek jelen pillanatban igazán nincs sok jelentősége.

Az ellenfélre áttérve, a Sotonnál van Dijk hiánya komoly pain in the ass lehet, ugyanakkor mi alighanem boldogok lehetünk, hogy a holland nem fogja terrorizálni Ibrát. A szentek egyáltalán nem futnak jó formát, az elmúlt 10 bajnoki mérkőzésből mindössze hármat nyertek meg, abból kettő a Sunderland és a Leicester City ellen született. Ugyanakkor sikerült komoly vereségekbe is beleszaladni. A Spurs-Arsenal kettős ellen például 9 gólt nyelt be a védelem. Ugyanakkor a Tadic, Redmond, Long támadótrió közel sem lebecsülhető és sokaknak okozott már kellemetlen perceket Puel csapata.

Ilyen előjelekkel igyekszünk nekifutni a mérkőzésnek, ami azért valljuk be, összességében nem rossz. Kedvenceink 5. sikerükkel beérhetnék a Chelsea és az Aston Villa csapatát, ezzel a képzeletbeli 2. helyre tudnánk fellépni a Ligakupa-sikerek számát illetően. A mérkőzés kezdősípszava, vasárnap 17:30-kor indítja útjára a labdát Londonban. Innentől pedig marad a szurkolás és a reménykedés, hogy egy kupával máris boldogabban feszüljünk neki a kemény tavasznak.

Zárásként egy remek képregénnyel idézzük fel, miként is sikerült kiharcolni a döntős szereplést. Glory-Glory ManUnited!