Viszlát 6. hely?!

A kötelező győzelmek előtt mindenkinek vannak félelmei, különösen akkor, amikor egy győzelem segítségével biztosan elmozdulhatnánk a hatodik helyről. Legutóbb akkor lehettek ilyen reményeink, amikor a Hull ellen sikerült ezt követően döntetlent játszani hazai környezetben. Nagyon reméljük, hogy a srácok nem szeretnék megismételni ezt a produkciót. Viszont most sok minden ellentmond annak, hogy ok nélkül féljünk.

Annyi pozitívum van a zsákban, az életünkben, hogy lassan azt is elhihetnénk, hogy Ferguson visszatért, pedig „csak” Mourinho van itt. Alig vannak sérültek, a vereség szót még csak hírből sem ismerjük és az egyetlen aggodalomra való ok, csak Pogba és Herrera túlzott terheléséből fakadó teljesítmény-visszaesés. Továbbá, amíg két évig nem nyertünk kupát az Öreg után, most már Joséval erre az útra is visszatértünk.

A legjobb hír, hogy Jones és Shaw is újra a keretben, Rooney pedig most már csereként valószínűleg kap is némi időt. José az aktuális felszopást is megtette a kapitány kapcsán, miszerint szeretné, ha jövőre is itt lenne, de erre ő maga garanciát nem tud vállalni. Kérdés, hogy akkor ki tud és ő miért nem? Ugyanakkor Micki visszatérése egyelőre elmarad és az Európa Liga első mérkőzésen sem számíthatunk még majd az örményre. Ez pedig bosszantóbb, mint a Rooney saga, ami soha nem lankad. A csapat ennek ellenére is alighanem 4231-ben áll fel, könnyen megtörténhet, hogy a Ligakupa döntőn látott kezdővel. Ugyanakkor Shaw várható játékideje is érdekes lehet még kora délután.

A hónap játékosa mellesleg Zlatan lett, aki élesen lépdel az év játékosa cím felé is. Valljuk be, nem jogtalanul.

Az ellenfelünk viszont teljesen romokban hever. A szezont biztatóan kezdő másodéves Bournemouth formája egyenesen katasztrofális. Ha az elmúlt tíz forduló eredményeit vesszük figyelembe, a csapat az utolsó helyen áll a Premier League képzeletbeli tabelláján és a valóságban is egyre rémisztőbb a helyzet. Howe csapatának minden egyes pontra szüksége van, ezért leginkább kontrajáték és némi sündisznó várható majd a piros-feketéktől.

Kedvenceink szépen hozták a must win kategóriájú mérkőzéseket az elmúlt hónapokban, most sem kellene mást tenni, hogy remek hétvégénk legyen. Ráadásul mi nyitjuk a fordulót, így a többiekre is tehetünk némi nyomást a három egység bezsebelésével.