A Rangadó!

Talán a szezon legfontosabb mérkőzése következik. Bár a TOP4-ért folytatott harcunk miatt ezt a jelzőt az összes hátralévő bajnokinkra rá lehetne húzni (köszi Mou), de a Liverpool elleni derbi mindig kiemelt jelentőséggel bír. Főleg úgy, hogy legfőbb riválisunk rég látott közelségbe került a bajnoki cím megszerzéséhez. A Liverpool szurkolók túlságosan megrészegültek egyelőre ahhoz, hogy meggátolják az optimizmus diadalát a tapasztalat fölött, és még elhiszik, így a játékosaink feladata lesz vasárnap délután visszarángatni őket a realitás szilárd talajára.

Ole tizennegyedik meccse következik a Manchester United megbízott szakvezetőjeként, eddig minden sorozatot figyelembe véve 12 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség a mérlege. Bajnoki mérkőzésen még nem verte meg senki, egy Burnley elleni döntetlenen kívül a maximumot hozta. Londonban mindhárom nagy csapatot legyőzte, az Arsenalt és a Chelseat az FA kupában, a Fulhamet pedig a PL-ben oktatta. És még a Pochettino által irányított Spurs sem tudott ellenállni a Solskjaer féle United játékának. A legnehezebb feladat viszont most következik.

A Liverpool majdnem pontosan 5 éve, 2014. március 16.-án tudott diadalmaskodni utoljára az Old Traffordon, akkor 3-0-ra verték Moyes csapatát. Azóta bajnoki mérkőzésen mindössze egyszer tudták legyőzni a Unitedet, ez a vereség tavaly decemberben Mourinho állásába került, így ez a tény is bizonyítja a közhelyet, miszerint minden rosszban van valami jó.

Valencia és Darmian továbbra is sérült, Rojo már edz állítólag, de ki tudja, játékra alkalmas lesz-e valaha is a latino Jones, nála már azt is biológiai diadalnak kell tekinteni lassan, ha át tud sétálni a pályán. Ők hárman nem számítanak idén kulcsembernek (ez főleg Tonio esetében fájó pont nekem), sokkal érdekesebb, vajon a PSG ellen megsérült Martial és Lingard milyen állapotban van. Nos Ole szerint van esély a játékukra, ami jó hír, hisz a Babaarcú taktikájának nagyon fontos részei ők. A Chelsea ellen viszont kiderült – bár a kékek nincsenek mostanában túl jó formában – nélkülük is képesek vagyunk jó teljesítményre.

A Liverpoolból hiányozni fog valószínűleg Lovren (már akinek, ugye), aki már a Bayern ellen sem lépett pályára a BL-ben, és Klopp azt mondta, nincs sok esélye játszani most sem. Van Dijk viszont ott lesz a kezdőben, ráadásul rápihent a derbire, hisz a bőrtangások ellen eltiltását töltötte. Oxlade-Chamberlain és Joe Gomez szintén nem kap szerepet, előbbi még meccsfittségben hátrányos helyzetű, utóbbi pedig lábtörése után lábadozik.

Legutóbb Gerrard gondoskodott arról, hogy a Poolnak továbbra se legyen Premier League címe. „Sajnos” Slippy G már nincs, játsszuk hát el mi a szerepét, legyünk mi az a bizonyos banánhéj, ami a Pool és a bajnoki cím közötti akadályt jelenti. Ha már másképp nem tudunk beleszólni a bajnoki trófeáért folyó versenyfutásba. Egy biztos, lestaktikát nem érdemes alkalmazni Klopp csapata ellen, mint az utóbbi fordulókban kiderült, főleg, hogy nagy kedvencünk Michael „Azafasz” Oliver vezeti a meccset. De ezzel ne is foglalkozzunk, egyszerűen BASSZUK MEG ŐKET!